A másnaposság

kialakulása

A szervezetbe kerülő szeszes italok felszívódás után a májba kerülnek. Itt az alkoholból acetaldehid keletkezik, mely erős méreg és az ismert rossz közérzetben, a másnaposságban nyilvánul meg. Az acetaldehidet a máj tovább bontja egy enzim segítségével, melynek működéséhez alkohol szükséges, ez az ördögi kör. Magyarul elkerülhető a másnaposság (qtyaharapást szőrével), ha egy nagyobb ivás után az ember fokozatosan csökkentve az alkoholbevitelt józanodik ki.

A fejfájást az alkohol vízhajtó (vízelvonó) hatása illetve egyes gyümölcscukrok okozzák, azaz folyadékbevitellel (víz ill. alkoholmentes víztartalmú italok) megelőzhető illetve csökkenthető.

Az ember ilyenkor qtyául érzi magát:

Bikfic vagyok és szeretem a sört vaúúúúú

az arcok magukért beszélnek

az idő is magáért beszél Ricsi! Mi a véleményed a vörös-eltolódásról? Karex, hogy úsztad meg róka nélkül?